Kjenner du at livet er full av problemer, bekymringer og ting som du må, burde, skulle ha vært gjort. Negative tanker som tar for mye plass i livet ditt og fører kun til stress og ingen ro og glede. Hva kan du gjøre?
Meditasjon kan være svaret. Å tømme hodet for tanker i noen minutter hver dag er utrolig virkningsfullt. Det er muligheter for at du vil si at det er håpløst å tømme hjernen for tanker. Ja, det er en utfordring å tømme hodet fullstendig for tanker da mennesker generelt sett er full av tanker hele dagen ( mange også om natten).
Det er uvant å skulle være uten tanker og for enkelte kanskje litt skummelt.
Du må regne med at tanker vil komme…la de bare gå rett gjennom uten at du dveler ved de. Det finnes ikke en bestemt teknikk å utføre dette på. Ingen teknikk er riktig eller gal så lenge du lar tankene dine få hvile en stund. Teknikken som passer for deg vil du finne ut ved å øve. Øvelse gjør mester, som det heter.
Min teknikk er at jeg finner et rolig sted å sitte. Visuelt har jeg laget meg et tomrom i hjernen som jeg «svever» inn i.
I tillegg fokuserer jeg på pusten. Jeg merker at det bare er en kort stund(ca. 5-10 minutter) som skal til før det har positiv effekt.
Et tips kan være å fokusere på pusten som går inn gjennom nesen, fyller magen, og ut gjennom nesen igjen. I et rolig tempo:)

Lykke til:)

Advertisements