Det kan være en utfordring å skryte av deg selv. Vi er mer eller mindre vokst opp med at det er ikke pent å skryte av seg selv. » Du skal ikkje tru du er noe» På Wikipedia betyr ordet skryte, å snakke godt om noen. Hva forteller vi oss selv når vi får høre at det ikke er pent å snakke godt om oss selv ? Det forteller oss at vi ikke er verdt noe. Og det fører til at vi velger å snakke nedsettende om oss selv. Vi sitter igjen med dårlig selvfølelse og egenverd, og med dette utgangspunktet er det en utfordring å få til det du ønsker deg her i livet.

Kan du endre på dette? Ja, det kan du.

Ved å snakke nedsettende om deg selv har du utarbeidet en vane å gjøre dette. Nå er det viktig at du bryter denne vanen og lager deg en ny vane som er positiv for deg. Legg merke til hva du spesifikt sier til deg selv, eller følelsen du får. Gå i detaljene og spesifikt finn ut hva som skjer.

Dette er en klassisk oppskrift på å gjøre seg deppa:

Først sier jeg til meg selv for en dust jeg er. Deretter kommer følelsen av nederlag, og så sier jeg til meg selv: du er ALLTID helt håpløs. Du kjenner energien renne ut, og kroppen synker sammen og du ønsker å gå og legge deg for livet er så slitsomt.

Når du har gjort dette 30 ganger er det blitt en vane.

Hva er oppskriften din?

Når du vet den, har du mer håndfast å jobbe med. Stopp spiralen helt på starten av oppskriften.

Lag deg en ny oppskrift og vane ved å skryte av deg selv!

Ta gjerne kontakt  <gryheidibrun@gmail.com>

Advertisements