HVORDAN HAR DU DET ?

 » Nei, det går bra» ! ( selv om mannen min og jeg vil flytte fra hverandre når barna blir store nok)

 » Nei, det går bra»  ! ( selv om jeg ikke trives i jobben)         
file0001946946654

 » Nei..det går bra» ! ( selv om jeg innerst inne ikke er lykkelig)

Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg hører svar som starter med en nektelse, og kroppsholdning, stemmeleie, og alt unntatt ordene, forteller meg at personen har det ikke bra.

Du forsøker å overbevise deg selv om at du har det bra!

Du dytter enda flere følelser ned i en kjele, setter lokket på og lar kjelen stå på komfyren med full styrke. Det MÅ koke over til slutt!

Mens du roper høyt for å overbevise deg selv og andre om at :  – jeg har det bra, jeg !!

Dette er ikke en positiv tilstand for helsen din!

 Hva er grunnen til at du ønsker å lure deg selv? Og andre rundt deg ?

1. Til de fleste kvinner : ubevisst ønsker vi ikke fokus på oss selv. – » Hvordan jeg har det er ikke så viktig».  Det er mer viktig at alle andre rundt deg har det bra. Dette er gjennom modellering innlært fra barndommen og ligger i genene.

2. Erkjenner du høyt at du ikke har det så bra, er du redd for at «glasshuset» brister. Det er bedre å tviholde på en «late som» tilværelse!

3. Det ligger i genene at du blir mest tiltrukket av den enkleste umiddelbare løsningen. Når du overbeviser deg selv om at du har det bra, så slipper du å gjøre noe med det.

4. Svarer du høyt at du ikke har det bra, så får andre vite det, og da er det muligheter for at du blir sett på som mislykket etter dagens normer, hvor alt skal være så perfekt. I genene ligger fortsatt at det å vise svakhet er negativt.

5. Du vet hva du har ( selv om det er negativt) , og ikke hva du får.  Det ligger i ryggmargen fra den tidlige morgen at det trygge er tross alt bedre enn det ukjente.

Takk og lov at du kan velge om du vil lure deg selv!

Hva med å kalle en spade for en spade og innrømme hvordan du virkelig har det ? Hva med å respektere deg selv og sette deg selv i fokus for en gang skyld? Det er på tide å fortelle deg selv at DU er også viktig !!

Mer om å velge seg selv først her: Velg deg selv først!

Bilde

Ta et spadetak i dag og sett deg selv i førersetet av ditt eget liv! Det fortjener du!

Husk du har bare denne ene sjansen- du har bare ett liv!

Ta gjerne kontakt for hjelp til å grave…jeg har kjøpt meg ny spade!

Klem

Gry Heidi

Advertisements