Når du var barn, drømte du og fantaserte. Men dine drømmer og fantasier ble som for de fleste av oss, stoppet av voksne rollemodeller som prentet inn i oss at vi må holde oss til virkeligheten. Du fikk kanskje høre: du må slutte med disse drømmeriene, som ikke tar deg noen steder. Du får holde deg til virkeligheten, som alle oss andre. Hva er det du tror at du kan få til…du er ikke noe bedre enn oss andre.

Men realiteten er at de fleste store suksesser du kjenner startet med en drøm og en fantasi, som f.eks.Walt Disney, Google, Apple. Disse suksessene hadde ikke blitt til hvis de ikke våget å starte å drømme. Deretter å våge å følge og gjennomføre drømmen.

Her kommer en film av Tom Watson, som våget å høre på drømmen og til å leve ut drømmen.

Michael Jackson hadde ikke klart å bli den stjernen han var uten å drømme og ha tro på seg selv.

Justine Siegal fulgte sine baseball drømmer, tross motstand.

Nå sier du kanskje at du må jo være realistisk? Ja, det er riktig til en viss grad…du kan kanskje ikke bli Kongen eller dronningen av norge ( eller kanskje? ), men mange av dine realistiske tanker kan også være begrensende. Min erfaring er at realistiske tanker ofte beveger seg mest rundt de negative konsekvensene, enn de positive resultatene. Er det ikke ofte slik at du kan så mye mer enn du tror!

Hvorfor er det viktig å følge sine drømmer? Denne videoen på TED Talk viser på en annerledes og humoristisk måte en persons vei fra å ignorere sine drømmer, å ikke ta de på alvor, fordi andre mennesker rundt henne ikke tok hennes drømmer på alvor. Dette førte til at hun ikke følte seg hel, og at hun ikke respekterte seg selv. Jeg mener de fleste av oss lever som Dianna David gjorde tidligere. Ta en titt og se om denne videoen resonnerer i deg? Hvordan kan du bli inspirert ?

Kjenner du at dette er noe som er viktig for deg å jobbe videre med, så får du oppskriften her og nå:

Lag deg en god kopp te og sett deg på et behagelig sted hvor du kan være i fred en times tid. Ha penn og papir klart. Nå er ikke tiden inne for å være kritisk, men lek og bruk fantasien din og si til deg selv at alt er helt greit!

Skriv ned svarene og tegn gjerne noen tegninger som representerer deg selv i drømmen, eller klipp ut bilder fra et magasin.

Hva sier 5 åringen i deg at du har lyst til å gjøre?

Plukk fra «øverste hylle» og beskriv hva du gjør, hvor du er. Skriv i presens, slik at du faktisk er tilstede i drømmen.

Når er du klar for å leve ut dine drømmer?

Det er mulig du aldri blir klar! Du tviholder krampaktig på det kjente og trygge. Derfor må du bare begynne. Ta et skritt av gangen!

Husk at:  IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT!

Advertisements