Når du opplever en utfordring, er det naturlig at du forsøker å løse den selv. MEN hvis du ikke løser problemet ved første forsøk, hva gjør du da?

Det er igjen ganske naturlig at du velger å forsøke en gang til, og på akkurat samme måte som første gang. Og du opplever akkurat samme resultat som første gang du forsøkte.

Med den samme strategien og ressursene får du det samme resultatet!

Og nå kommer den hele forskjellen- gir du opp etter to forsøk og bestemmer deg for å bli sittende ”fast” i samme situasjon ? Eller er du en av de som bestemmer seg for at du vil løse utfordringen ?

For å løse den tilsynelatende ”uløselige” utfordringen, må du ENDRE strategi.

Du kan ikke løse ditt problem med samme energi som har skapt det Einstein

 Rudolf Einstein

Du må altså gjøre noe annet for å få en endring! Noe annet enn dine to forsøk med samme strategi og de samme ressursene du hentet frem i forsøkene dine.

Nye ressurser må til! Nye ”øyne” må til”! Ny læring må til! Nye tanker må til!

Hvor kan du finne dette?

Er du en av de som virkelig vil løse utfordringen, vil det være en god idé og søke hjelp fra profesjonelle, som har utdannet seg til å hjelpe deg til å se med ”nye” øyne. Hjelpe deg til å finne akkurat de ressursene du har bruk for til å løse denne utfordringen. Hjelpe deg til å finne den nye læringen du har bruk for. Hjelpe deg til å legge opp en strategi som gir deg den løsningen du ønsker.

Er det noe galt med bilen, drar du på verkstedet for å fikse den. Er det noe galt med tennene, tar du en tur til tannlegen! Har du vondt i ørene, går du til en spesialist for dette.

Men for mange er det å søke hjelp til utfordringer som har med våre tanker å gjøre, en veldig lang vei å gå. Så hva er grunnen til at det er så vanskelig å gå til en som er dyktig på det du har ” mellom øra” ?

Grunnene er veldig forskjellig, men fellesnevnerne er:

  • dette må jeg kunne ordne opp i selv, ingen skal rote med mine tanker. Men gjett hva? De er blitt rotet med i hele livet ditt uansett!
  • det er ikke så farlig med meg ( offerrollen)
  • jeg har ikke tid til å gjøre noe med dette nå, jeg får tid senere en gang
  • jeg har ikke penger til å bruke på meg selv akkurat nå ( offerrollen)
  • redd for å gjennomføre ( alle har det til en viss grad behagelig der hvor de er, selv om de mistrives, så er det i hvert fall kjent)

Resultatene er basert på samtaler med klienter og mennesker generelt i de 10 årene jeg har vært Life Coach.

Kjenner du deg igjen? Eller har du helt andre tanker om emnet ? Send meg gjerne en privet melding på facebook.

Lag deg en nydelig dag:)

Advertisements