Mamma du snakker ikke noe koselig til pappa!

Min datter på 24 år tok en alvorsprat med meg.

Var det sant? Jeg som jobber som life coach og studerer kommunikasjon i parforhold og kommunikasjon mellom mennesker og lærer dette videre til andre.

Jeg måtte med en gang tenke over det hun hadde sagt til meg….og etter en selvransakelse måtte jeg litt bittert innrømme at hun hadde helt rett. Jeg hadde stadig små kommentarer som ikke var noen spesielt hyggelige.

Oj, oj! Dette var virkelig et sårt mageplask!

Jeg hadde gått i kommunikasjonsfella!

Og jeg som ønsker å leve etter motto:

Har jeg ikke noe positivt å si, så lar jeg det heller være!

Men så veldig glad jeg ble for at hun våget å si dette til meg. Jeg er så takknemmelig! Jeg har ikke lyst til å være nebbete mot min kjære! Jeg ønsker å ha en god kommunikasjon ved å lytte fokusert og interessert. Og å svare fra hjerte med kjærlighet.

Jeg ønsker å ha et dypt, nært forhold med min mann. Og å kjenne på lidenskap og kjærlighet. Det er en liten sjanse å få dette til ved å være nebbete, småkjeftete eller hva jeg skal kalle det.

Jeg forstod nå at dårlig kommunikasjon kan komme snikende innpå i stressede situasjoner i livet. For mye hadde skjedd i livet mitt i det siste året, til at jeg hadde klart å være 100 % obs på livets fallgruver. Jeg var ikke klar over hvordan min kommunikasjon hadde endret seg over tid, før det var for sent. Og da var det allerede blitt en uvane jeg gjorde ubevisst!

Og det er dette som skjer for mange av oss!

Og det er derfor jeg ønsker å dele dette med deg. Jeg lever etter å lære av egne og andres mageplask og utfordringer, og å dele dette videre med deg. Kan jeg lære, da kan kanskje du også?

Selv om jeg er profesjonell life coach og lever etter å fylle livet mitt med livsglede, vil hverdagen og livets utfordringer også kunne avlede meg ut på en vei jeg ikke ønsker. Med meg, og som med de fleste andre, kan veien føre meg mot et liv jeg ser ikke er positivt for meg og de rundt meg.

Og jeg er veldig bevisst på at sånn vil jeg IKKE ha det. Livet er for kort til det!

OG takk for at jeg kan se og vite hva jeg kan gjøre for å være den personen jeg ønsker å være, og å leve det livet jeg ønsker og drømmer om. Og det er takket være min Coach utdannelse, min egen studie av menneskers mentale mysterium de siste 12 årene, og på stadig leting etter hvordan lede mitt eget liv til absolutt livsglede.

For min egen del var det, ( for denne gangenJ) enkelt å forstå hva som hadde skjedd.

Min lille familie har hatt et turbulent og tøft år der både jeg og begge barna har vært langvarig syke. Og du vet hvordan du gjerne vil være 10- ganger´n syk selv, hvis barna kan få slippe!

Og i tillegg har vi hatt et stort oppussingsprosjekt, som ikke gikk på skinner akkurat.

I kjølevannet av dette begynte min mann og jeg å bli litt irriterte på hverandre. Jeg følte at han kunne gjøre mer enn det han gjorde. Jeg følte at alt for mye lå på meg. Jeg følte at jeg var alene om arbeidsoppgavene og at han sviktet meg.

Og bla bla bla…ja, du vet hvordan det ene tar det andre!

Og dette hadde mye med min egen og barnas helsesituasjon å gjøre. Perioder med mental stress kan føre til økt irritabilitet. Og da er det lett å begynne å kjefte litt mer enn vanlig.

 Jeg hadde gått i kommunikasjonsfella med glans!

Har dette skjedd med deg noen gang?

Eller hvis du tenker deg godt om og våger å være ærlig med deg selv. Hvordan er din kommunikasjon med din kjære og dine nærmeste om dagen?

Det er helt menneskelig at livet ”tar” deg med på en karuselltur til tider. Men det som er så supert er at det er fantastisk mye å lære på disse opp og ned turene. Det er her du kan lære masse spennende og nytt om deg selv og dine egne reaksjoner. Ta det med deg videre i livet og vokse på det. Du vet at ved neste karuselltur vil du handle annerledes med ny innsikt og læring.

Vil du ha noen supre tips til å få en god kommunikasjon med din nærmeste partner eller din nærmeste familie?  De er velprøvde og de fungerer- i hvert fall for meg og min familie!  Så kanskje de fungerer for deg og din familie også!

Her kommer de:

  •  Hvis noen er modig nok til å si til deg hva som skjer, så vær takknemmelig og takk de for dette. Når du er midt oppe i det, så er det så vanskelig å se det selv. Det er som å være midt i en skog og du ser ikke skogen for alle trærne!
  •  Øv på å virkelig lytte til hva den personen du snakker med sier. Og spør hvis noe er uklart, slik at du ikke misforstår. Det er SÅ mange krangler og heftige diskusjoner som starter pga misforståelser.
  • Kommunikasjon er en mobilfri sone! Du kan ikke ha en god kommunikasjon med mobilen i handa og et øye på facebookoppdateringer. Og dette gjelder også de du prater med!
  •  Ikke gå i fella og si viktige ting i farta, uten å se på hverandre. Stopp opp og se den andre personen inn i øynene, når du vil si viktige ting.  Gjør som i ”gamle dager” og ta en god prat rundt kjøkkenbordet.

 

Jeg ønsker deg alt godt i livet ditt og en herlig livsglede i alle deler av livet ditt. Derfor ville jeg sette fokus på kommunikasjon i dag.

Kommunikasjon blir ofte neglisjert, men dette er så superviktig. Det handler om respekt både for deg selv og andre. Jeg mener det handler om hva som faktisk er viktigst i livet. Og det er mellommenneskelige relasjoner.

Og det er faktisk grunnleggende behov:)

Kjenner du en person som kunne trenge å lese dette, og er du modig nok til å si ifra? Del dette videre og hun vil innerst inne være takknemmelig! Det er så viktig å bry seg og ta vare på hverandre med kjærlighet.

P.S. Øyeblikkets oppgave: ta fem minutter med en tekopp i handa , og sjekk opp hvordan din kommunikasjon med dine nærmeste er.

Jeg heier på deg og gi lyd fra deg hvis du har lyst eller behov!

Med varm klem

2016-07-23 19.17.55

Gry Heidi

P.P.S. Tanker og tips om god, positiv kommunikasjon tas imot med glede:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements