Å ha en god og positiv kommunikasjon er ikke så lett når hverdagens stress kommer bankende på døra.

Og det er som oftest de som står deg nærmest som får hele sulamitten. Og særlig den personen som står deg nærmest, den du er gift eller samboer med. Ja, på ditt verste ville du ikke snakket til din beste venn på den måten en gang!

Kjenner du deg igjen?

Min kommunikasjon mot min kjære påvirker også meg!

Jeg merker hvordan min kommunikasjon med min kjære ikke bare påvirker han, men den påvirker også meg. Om kommunikasjonen er negativ eller positiv vil den komme tilbake som en bumerang.

Med det mener jeg at ved å snakke negativt til andre snakker jeg også negativt til meg selv.
Og dette vil sette seg som en negativ følelse i kroppen min.

Ved å ha en negativ kommunikasjon gleder jeg ikke andre,OG jeg gleder heller ikke meg selv.

Så til syvende og sist blir jeg selv også trukket ned i negative spiraler.

Og omvendt! Gleder jeg andre gjennom en positiv kommunikasjon, gleder dette også meg.

Og dette er forskningsbasert fakta!

I livets hverdagskarusell er det lett og ikke legge merke til hvordan kommunikasjonen kan endre seg i en negativ retning.
Den har endret seg over tid, og har på et umerkelig vis kommet snikende innpå. Og det føles som om den plutselig bare er der. Hvordan du snakker negativt til din kjære har blitt en ubevisst uvane!

Men godt å vite at du kan komme ut av uvaner du ikke ønsker lenger ! Alle uvaner kan gjøres om til gode positive vaner! Selv om vi alle vet at det ikke er så lett- så er det faktisk mulig!

Jeg har selv gått i kommunikasjons”fella”, og om hvordan det skjedde og hva jeg lærte, får du vite mer i linken under!

https://helse-coach.com/2016/08/09/hvordan-kunne-jeg-ga-i-fella/

Noen tips fra blogginnlegget kan med fordel gjentas.

Her kommer de:

  •  Hvis noen er modig nok til å fortelle deg at du ikke snakker noe hyggelig, så vær takknemmelig og takk de for dette. Når du er midt oppe i det, så er det så vanskelig å se seg selv. Det er som å være midt i en skog og du ser ikke skogen for alle trærne!
  •  Øv på å virkelig lytte til hva den personen du snakker med sier. Og spør hvis noe er uklart, slik at du ikke misforstår. Det er SÅ mange krangler og heftige diskusjoner som starter pga. misforståelser.
  • Kommunikasjon er en mobilfri og datafri sone! Du kan ikke ha en god kommunikasjon med mobilen i handa og et øye på facebookoppdateringer. Og dette gjelder også de du prater med!
  •  Ikke gå i fella og si viktige ting i farta, uten å se på hverandre. Stopp opp og se den andre personen inn i øynene når du snakker. Se at du har fått oppmerksomheten fra den andre.
  • Gjør som i ”gamle dager” og ta en god prat rundt kjøkkenbordet en gang i uka og spør hvordan den andre syntes at forholdet er om dagen.

Min visjon er å lære av mine egne og andres utfordringer i hverdagen, og å dele de videre- det er muligheter for at du kan kjenne på det samme som meg akkurat nå:)  Og det er ikke noe så deilig som å lese at andre opplever det samme- følelsen av å være i «samme bås», og at «det ikke bare er meg», er betryggende og trøstende 🙂

Mitt mål er å kjenne på livsglede hver dag ( helst hver time, hvert minutt:), og da kjenner jeg at hvordan min mann og jeg har det sammen er superviktig. For å få det jeg ønsker meg er en åpen og nær kommunikasjon en viktig brikke som må være på plass- ihvertfall for meg:)

Jeg har lært mye de siste årene om min ubevisste kommunikasjonsform mot min mann og grunnen til dette. Og jeg lærer stadig noe nytt !

Og om noe av dette kan være inspirerende og lærerikt for deg blir jeg jublende glad og takknemlig!

Jeg ønsker deg en strålende dag☺ Og husk jeg heier på deg☺

Jeg VET du har ressurser til å få til det du ønsker deg!

Gry Heidi
P.S. er dette et viktig tema for en du kjenner? Del videre, da vel:)

Advertisements